Kediaman bata di London mempamerkan sambungan kayu berlapis

Senario Senibina mengambil cabaran untuk mengubah suai vila Victoria ini di London, United Kingdom. Para pelanggan memiliki flat di dalam kediaman bata yang indah ini bernama "Clapton House". Mereka telah tinggal di sini selama beberapa tahun, tetapi baru-baru ini memutuskan untuk meningkatkannya.

Menurut arkitek, apartmen yang ada mempunyai konservatori gelas yang sangat tua, yang beku sejuk pada musim sejuk dan terlalu panas pada musim panas. Kerana susun atur yang salah, struktur ini juga menyekat cahaya ke ruang tamu dalam. Walau bagaimanapun, potensi yang besar dari flat itu jelas dari awal: ia mempunyai dimensi yang mengagumkan dan permukaan belakang yang luas.

Ringkasan projek pada mulanya dilihat sebagai bercanggah: "Pada satu hujung pelanggan kami adalah selepas perpanjangan terbuka moden, yang membawa banyak cahaya semula jadi ke ruang tamu, tetapi pada masa yang sama, mereka mahu menghormati perkadaran asal dan pemisahan ruang, "kata arkitek itu. Keperluan telah dipenuhi dengan membina sambungan kayu berkayu yang memenuhi dapur dan ruang makan.

Selanjutnya ke dalam pelan lantai, dinding belakang asal rumah itu kekal utuh dengan tingkap dan pintu terbuka, mewujudkan balkoni dalaman, dan mengekalkan rasa selesa dan lebih peribadi dari lounge. Apakah pendapat anda tentang campur tangan seni bina di vila Victoria ini di London? [Maklumat dan fotografi ihsan Senibina Senario]

Penulis: Simon Jenkins, E-Mel

Tinggalkan Komen Anda