Menarik Reka Bentuk Alpine Chalet Bermula Dari Dapur

Mengubah suai chalet aline pada 1980-an mengambil pereka dalaman Robert Bailey pada perjalanan reka bentuk yang tidak dijangka. Terletak di Whistler, Kanada, reka bentuk semula chalet alpine bermula kecil, tetapi berkembang dengan pesat. Hasrat pemilik untuk menghidupkan chalet Whistler pada 1980 ke dalam koleksi ruang yang mengagumkan yang sekarang dimulakan dengan mengubahsuai dapur.

Hasrat ini untuk mewujudkan ruang-ruang yang menghiburkan dan kawasan-kawasan swasta di mana sosialisasi dan kelonggaran berjalan lurus membawa kepada reka bentuk chalet yang mengundang. Butiran menimbulkan ruang yang elegan. Lantai dan langit-langit sisa Oak Perancis, dapur marmar Calacatta, dan batu-batu Fond du Lac di atas perapian menggantikan kayu cemara tua berwarna oranye tahun 1980 yang digunakan untuk membentuk chalet lama.

Dengan matlamat utama untuk mewujudkan satu ruang menghiburkan utama, kami bermula dengan mengeluarkan dinding dinding sekatan masa lalu untuk menyampaikan ruang besar yang tepat, cukup besar untuk menghiburkan orang ramai dengan selesa. Ruang tamu berlipat dua kali, dengan dinding luar ditolak 10 kaki. Dinding kaca baru mengungkapkan ia adalah tetapan alpine dan memberikan perasaan terapung di antara pokok.Rumah seluas 3,500 kaki persegi mengembang di empat bilik tamu, bilik tidur utama, dan bilik kanak-kanak disusun dengan katil dua tingkat, jadi bilik besar yang baru dicipta menarik semua orang bersama-sama ke dalam satu ruang. Sebuah palet hitam dan putih yang menenangkan membolehkan alam menjadi bintang.”

Rancangan lantai luas dibayangkan untuk memenuhi gaya hidup keluarga. Potongan-potongan buatan kustom memenuhi perabot yang dipilih dan dicairkan dalam persekitaran rumah yang dirancang dengan teliti. Meja sampingan, katil induk, dan sofa dibayangkan oleh pereka dalaman Robert Bailey untuk membenamkan rasa keperibadian melalui reka bentuk. Pemilik membantu menghiasi dengan beberapa keping perabot yang bercakap mengenai keperibadian mereka: seorang usang kulit lembu di dalam bilik besar, dan sepasang logam dan marmar "Snoopy" lampu dari Flos.

Potongan lain bersinar untuk membentuk titik fokus. Lampu gantung yang menggantung di atas meja makan bulat selamanya memaparkan sifat padang belantara:Memandangkan lokasi Whistlernya, sebuah kandil yang dibina daripada tanduk-tanduk resin yang terbakar menambah rasa chalet di rumah, sementara menara tinggi menara kayu yang disusun duduk siap untuk perapian, menunggu petang berikutnya untuk membuat perarakan alpine.”

Dan para pelanggan gembira mengatakan ini mengenai chalet alpine yang berkilat: "Dilucutkan ke kancingnya dan menyegarkan diri dengan pelan lantai yang segar, kabin keluarga kami tahun 1980 telah dilahirkan semula sebagai tempat percutian gunung moden. Dengan tumpuan yang kuat untuk menghiburkan dan bilik besar yang baru, chalet kini sesuai dengan cara kita hidup, hari ini.

Rumah Percutian dua tingkat yang mengagumkan ini di Shores of Lake Okanagan adalah sesuatu yang dapat membantu melihat cara yang sama Robert Bailey boleh ditempatkan dengan ruang dan keterbukaan.

Penulis: Simon Jenkins, E-Mel

Tinggalkan Komen Anda