Hongkong Post Post Makeover

Dekorasi biasanya digunakan untuk memperbaiki dan membuat persekitaran yang lebih baik di rumah dan pejabat kecil tetapi di Hong Kong arkitek ADO memakai kontrak untuk mencipta Pejabat Pos Mong Kok, sebuah perkhidmatan awam dengan sejarah dan jenama supaya mereka menggunakan kebanyakan kemahiran dan imaginasi mereka untuk menyelesaikan kerja.

Sejak Mong Kok menjadi jawatan paling popular di sana, mereka mempunyai misi sukar. Mereka memutuskan untuk memisahkannya dalam tiga bahagian: menyusun semula sistem isyarat untuk komunikasi visual yang lebih baik, membentuk semula ruang untuk memanfaatkannya dengan baik untuk pelanggan dan juga para pekerja dan merekam semula reka bentuk pejabat pos untuk menjadikannya lebih kuat menggabungkan sejarah dan identiti jenama yang unik.

MoreINSPIRATION
  • Rumah di atas Central Post Office London
  • Pejabat Outside The Box Dengan Bilik Menunggu di dalam Container Penghantaran
  • Kediaman Post & Beam Kontemporari Di Bawah A Slope Di Auckland

Semua ini disusun dengan reka bentuk yang unik dengan bentuk melengkung yang membuat anda bersiar-siar jika anda memasuki Pejabat Pos atau beberapa kedai inovatif yang lain. Ruang asal telah memisahkan dinding dan lengkungnya juga diilhami oleh jenama yang sedia ada tetapi dinding-dinding lama itu telah diubah menjadi unsur-unsur baru dimensi 3 dimensi yang kini bentuk ke bahagian-bahagian lain di pejabat pos. Perkataan yang menggambarkan reka bentuk baru lebih baik adalah spacy dan elegan. Menggunakan hanya putih dan hijau terang digabungkan dengan lengkung dan kaca Post kelihatan hampir seperti kapal angkasa jadi menikmati perjalanan! {Didapati di arkada}

Penulis: Simon Jenkins, E-Mel

Tinggalkan Komen Anda