Memaksimumkan Pandangan Laut di Valencia, Sepanyol: Rumah Imbuhan Monasterios

Antonio Altarriba Datangmembangunkan rumah moden yang menakjubkan dan seolah-olah kasar di Los Monasterios, Valencia, Sepanyol. Selesai pada tahun 2012, projek kediaman mengambil kesempatan daripada tapak bertaraf tinggi dan memaksimumkan pandangan ke arah pergunungan Calderona dan jurang Valencia di selatan. Bahagian luar boleh dicirikan sebagai "besar", walaupun fasad terbuka yang bersambung dengan kolam renang dan halaman.

Struktur kediaman adalah seperti berikut: "Cjilid ompact di sebelah utara dan barat, depan menghadap ke hadapan berhadapan menghadap ke laut, dan façade timur dengan beberapa bukaan menghadap ke gunung. Dewan masuk adalah paksi maya rumah: ia adalah ruang ketinggian triple di mana tangga terletak. Ia juga merupakan pautan dari tiga tingkat rumah itu. Pengedaran: bilik-bilik aktiviti-bilik yang diletakkan di tingkat bawah dan bilik-bilik aktiviti di tingkat atas. Ruang tamu, ruang makan, dapur, bilik dobi, tandas dan pejabat terletak di tingkat bawah ". Sebarang komen mengenai susun atur dan reka bentuk keseluruhan projek ini?

Penulis: Simon Jenkins, E-Mel

Tinggalkan Komen Anda