Ruang Pejabat di Amsterdam Ditukar Ke Rumah Keluarga Gaya Industri

Studio reka bentukTANKmengubah ruang pejabat konvensional di Amsterdam, Belanda, ke rumah keluarga yang lengkap. Menyelam kebanyakan bahan yang terdapat di tapak, para pereka kreatif menggabungkan mereka di ruang livings di seluruh apartmen.

Untuk mencipta rumah keluarga gaya perindustrian ini, langkah pertama adalah untuk mendedahkan dinding asli bangunan - mendedahkan pintu mentah dan pintu kayu yang dibingkai kayu. Skim reka bentuk yang muncul memfokuskan pada pelbagai tekstur seperti yang dipamerkan di ruang tamu utama dengan dinding ciri kayu (diperbuat daripada papan pinus Jerman berusia 150 tahun yang ditemui di tapak) yang disandingkan dengan plaster putih dan bata terdedah.

Ruang tamu, dapur dan ruang makan diatur dalam pelan lantai terbuka dan bersambung ke lorong sempit panjang yang dibarisi dengan rak buku. Di hujung koridor, anda akan menemui bilik tidur utama dengan bilik mandi gaya minimalis. Bilik-bilik kanak-kanak menggabungkan warna-warna cerah dan meneruskan bermain dengan tekstur yang terdapat dalam kabinet penyimpanan kayu yang unik. [Fotografi oleh Teo Krijgsman]

Apakah pendapat anda mengenai penukaran ruang pejabat ini?

Penulis: Simon Jenkins, E-Mel

Tinggalkan Komen Anda