Menggunakan Lampu Semulajadi Untuk Menerapkan Rumah Hibrid Perindustrian / Moden

Coklat zink hitam yang indah House Little Venice di London, terdapat satu susunan ruang yang menarik yang berlubang oleh cahaya semulajadi ke perpustakaan dan ruang pemeriksaan di bawah tanah. Dibayangkan oleh Wells Mackeret, kediaman ini mempunyai pelbagai butiran yang dipilih dengan teliti, dari kerja keluli yang berkarat yang menawarkan kawalan mekanik tingkap ke kerja-kerja kejuruteraan hitam yang menentukan sambungan antara kawasan tertentu di dalam rumah. Ruang tamu utama, yang dibanjiri oleh cahaya dari langit-langit louvered di atas dan dinding kaca berputar hidraulik, memberi petunjuk kepada perpustakaan peringkat rendah melalui kepingan kaca struktur di lantai.

Ruang hiasan kulit chestnut bawah tanah ini dikelilingi oleh rak-rak terang yang terang-terangan. Di tingkat atas, di lantai bilik tidur, panel dinding tinggi ketinggian membuat siling yang sangat tinggi. Di kaki pemilik meletakkan lantai parket yang dipulihkan menyala kadang-kadang dengan menari api di perapian yang besar. Tahap mezzanine diduduki oleh tab mandi dan seluruh ruang disalakan oleh cahaya semula jadi dan lilin kuning dan kaca putih 1960-an. Luar biasa dalam asasnya, ruang kediaman ini adalah bukti bahawa keperluan peribadi dan reka bentuk moden yang indah boleh bergabung untuk mewujudkan rumah impian.

Penulis: Simon Jenkins, E-Mel

Tinggalkan Komen Anda